Kâle’llâhü Te’âlâ
Mihrabın doğusundaki duvar payesi, göz alıcı bir hat sanatı kompozisyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölümde, celî sülüs, muhakkak ve kûfi yazı stilleri bir araya getirilerek farklı ayetler ve bir hadis-i şerif işlenmiştir. En üst kısımda, küçük harflerle sülüs tarzında yazılmış “Allah” lafzı dikkat çeker. Bunun hemen altında, müsenna (simetrik) şekilde kûfi hatla “Kâle’llâhü Te’âlâ” yani “Allah Teâlâ buyurdu ki” ifadesi yer almaktadır. Bu ifadenin bir yanında, “Lâ ilâhe illallah” diğer yanında ise Muhammed Rasulullah yazmaktadır.kelimesi simetrik biçimde işlenmiştir.
Bu yazı diziliminin hemen altında, belirgin bir ayet-i kerime bulunmaktadır. Ayetin “Hüve’l-hayyü lâ ilâhe illâ hû” bölümü siyah renkte yazılmışken, “fed’ûhü muhlisîne lehü’d-dîn” kısmı kırmızı renkte ve ters biçimde işlenmiştir. Bunun yanı sıra, “El-hamdü lillâhi rabbi’l-âlemîn” kısmı yukarıya doğru ve müsenna olarak yazılmıştır. Ayetin tamamı, anlamıyla birlikte şu şekildedir: “Mutlak diri O’dur ve O’ndan başka ilah yoktur. O hâlde halis bir niyetle yalnız O’na kulluk edin. Hamd, bütünüyle âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.”
Bu görkemli kompozisyonun bir alt kısmında ise Besmele dikkat çeker. Besmele, biri düz, diğeri ters olacak şekilde iki farklı renkte, siyah ve kırmızı ile nakşedilmiştir. Üzerinde ise bir ayet-i kerimenin bir bölümü bulunmaktadır: “İnnemâ ya’müru mesâcidellâhi men âmene billâhi” yani “Şüphesiz ki Allah’ın mescitlerini yalnızca Allah’a iman edenler imar eder.” Bu ayet, müsenna tarzında yazılmış olup, iki ucunun birleştiği noktanın tam ortasında “Sadekallâhü’l-azîm” ifadesi yer alır. Besmelenin sağında ve solunda ise “Ve bihî sikatî” yani “Bu benim güvencemdir.” sözleri bulunur. Hattatlar, güzel bir besmele yazan kişinin cennete gireceğine dair Peygamber Efendimizin müjdesini, bu ifadeyle bir kurtuluş nişanı olarak ortaya koymuşlardır.